Del 1 av 2 Masterclass Bourgogne som genomfördes på RestaurangAkademin vid Globen och som leddes proffsigt av Michel Jamais. Denna första del av Masterclassen bestod av en 'grundkurs' av Bourgogne i form av historia, appelationsregler, druvor, klimat, terroir och annat smått och gott . Kort om Chablis (då Chablis har en egen Masterclass), samt en rätt ytlig genomgång av Côte Chalonnaise, Mâconnais och knappt inget om Beaujolais. Förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ägnades åt teoretisk genomgång och vinprovning i samband med genomgången av Côte Chalonnaise och Mâconnais där vinprovningen kändes lite forcerad och smått stressad. Våra högt ställda förväntningar kom lite på skam då vi upplevde kunskapsnivån på materialet för lågt (eller våran kunskapsnivå för hög) och vinprovningen lite för stressad. Detta skulle vara en Masterclass men kändes mer som en grundkurs. Del 2 kommer att behandla Côte de Beaune och Côte de Nuits.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar