Paul Jaboulet Aîné har en liten vinbar/shop på torget i Tain ľHermirage som heter Vineum. Provade några smumsiga viner och åt en bricka god ost.
2012 Paul Jaboulet Aîné Hermitage le Chevalier de Sterimberg Blanc. Ett vin från egna odlingar i Hermitage. 80% Marsanne och 20% Rousanne och lagras 9 månader på fat från en liten plätt, 'Le Murets', vid bergets fot precis vid Tain. Guldgult utseende, helt klart med medel djup. Ren, medelstor, fruktig av gula äpplen och grillad citron. Torr, fyllig, fruktig, fatig, citrus, fet mineralisk smak med bra syra och lång intensiv mineralisk efter. Ett friskt, medelfylligt, fruktig vin med mineral och citrus men lite låg syra.
2011 Paul Jaboulet Aîné Hermitage la Petit Chapelle Rouge. Också från egna odlingar i Hermitage. Vinet kommer från flera plotter på berget som alla jäses separat 9 månader på fat för att sedan blandas och lagras typ 6 månader till. Djup, röd, klar. Till en början verkade vinet defekt men med en kvart i glasen blev det ok (bör luftas minst en timme). Stor, fruktig, kryddig, fatig, örter. Torr, medelfyllig, medelsträv, sötfruktig, lakritz, otroligt god syra. Ett elegant vin med otroligt bra syra +++
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar