söndag 23 oktober 2016

Vinprovning chez chastel 21 oktober 2016

Vinprovning chez chastel med Syrahviner.
Visst är det väl skönt efter en hel veckas jobb, visserligen intressant och roligt, få komma hem och botanisera bland recept och vin och dessutom få besök av söner för en planerad vinprovning.
2010 Guigal Côte Rotie 100 % syrah och som hade medelstor fruktig kryddig örtig och fatig doft av lakritz, lavendel, vitpeppar och läder. Smaken är torr medelfyllig med dito strävhet och syra, vidare fruktig, fatig örtig med lakritz och lavendel. Det här är ett vin som aldrig gör mig besviken och som utstrålar elegant fruktighet och strävhet.
2012 Penfolds St Henri Shiraz som innehåller typ 97% Shiraz och resten CS. Vinet har en medelstor fruktig doft med ceder och mineral. Smaken är drygt medelfyllig med strävhet och syra som oxå är något mer än medel. Smaken är vidare fruktig, fatig och örtig med inslag av mint, lavendel och mineral. Ett kraftigt, sträv-mjukt vin med livgivande syra och touch av ceder.
2012 Domaine du Colombier Hermitage som i denna årgång inte (ännu) har samma frukt som 2011:an. Vinet har en medelstor fruktig, örtig och fatig doft med ceder och lavendel. Smaken är torr medelfyllig med rätt hög syra och strävhet, fruktig fatig med körsbär, lavendel och mineral. Ett kraftigt, fruktigt fatigt vin med inslag av körsbär och toner av mineral därtill stor täthet och intensitet.

Efter provningen serverades äggpasta med tryffel och rosmarindoftande honungsslungat rökt sidfläsk samt ungsbakade tomater. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar