fredag 28 april 2017

Mousserande provning 28 april 2017


Provningen genomfördes blint.
2008 Pol Roger Brut Rosé. Druvorna kommer från grand och premier cru gårdar i Montagne de Reims och Côte de Blanc. Druvorna till det stilla röda vinet kommer från samma vingårdar i Montagne de Reims och tillsätts innan den andra jäsningen. Första jäsningen sker på ståltank i maxtemperatur 18° med var vingård för sig. Den andra jäsningen sker i flaska vid 9°. Remuage sker för hand. 65% Pinot Noir och 35% Chardonnay. 7 g/l socker. Vinet hade en brödig doft med inslag av röda bär och smaken var torr, frisk med inslag av hallon och ett härligt bett i syran.
Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut. Vinet görs enligt regler för Crémant de Bourgogne precis som Champagne och består av 70% Pinot Noir och resten lika delar Chardonnay och Aligoté och lagras 16 månader på jästfällning. Läs mer...👆. Vinet är frisk och lite brödigt, härligt lätt med bra mousse och en blommig touch från Aligotén.
Gaspard Crepaux Champagne Cuvée de Réserve Brut. Vinet består av 100% Chardonnay. Stor, lite brödig med obalanserat stor mineralitet, det blev nästan drag åt blöt lovikkavante, inslag av grapeskal och mogna gula äpplen. Smaken var grapeig med stora inslag av mogna gula äpplen. En obalanserad rätt grov Champagne.
Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut Rosé. Vinet som består av 100% Pinot Noir och ligger på jästfällning i 12 månader har en tydlig märkning av druvan med frisk doft av hallon och krusbär. Smaken är frisk med inslag av hallon och svartvinbär och med en bra mousse. Perfekt buffévin och till sommarens grillpartyn. läs mer...👆.
2010 Paul Chollet Crémant de Bourgogne Brut Prestige Cuvée Concerto. Vinet består av 100% Chardonnay och har vilat 36 månader på jästfällning. Doften är brödig, komplex med inslag av citrus, nougat och mineral. Smaken är frisk, lätt med toner av citrus och mineral med en bra mousse. Läs mer...👆
Pol Roger kändes som det vin i samlingen som var bäst där Concerton var lättare, friskare och lite mer drickvänlig i samma stil som Pol Roger. De två andra Crémant från Paul Chollet var i typisk Chollet anda, lätta, friska med bra mousse och bra syra. Gaspard stack ut med en övertydlig mineralitet som kändes lite kantig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar